המנות שעושות את ההבדל בחתונה

אהבתם את המאמר ? נשמח לשיתוף :)

החופה המרהיבה, התוכנית האומנותית, המתנות לאורחים וכמובן האוכל. כל אלה מרכיבים שיהפכו את החתונה שלכם לאירוע בלתי נשכח. אין ספק שהאוכל משחק תפקיד חשוב בהעצמת ההנאה.
איך תעשו את זה גם בלי ניסיון מקצועי בבישול ובאירוח? למי לפנות ואילו מעדנים לשלב בתפריט? מנות לחתונה – כל מה שרציתם לדעת כדי שיהיה מפתיע, מרגש וכמובן טעים. 

לאמץ את הקונספט הנכון

אפשרות אחת היא לעבוד לפי קונספט קולינרי ברור שיאפשר לכם לגבש תפריט אחיד, כשהמנות קשורות זו לזו. הקונספט יכול להיות למשל של חתונה טבעונית עם מנות שכולן טבעוניות או חתונה חובקת עולם בה שלל דוכני מזון, שכל אחד מהם הוא עולם אחר של מאכלים מסורתיים המייצגים את אותה מדינה כמו דוכן איטלקי או דוכן אסיאתי, חתונה בסגנון קוקטייל עם מנות טאפאס וכדומה. כאשר יש קו מנחה, קל יותר לשבת עם השף הראשי שמוביל את האירוע ולהחליט על המנות שיתכתבו עם הקונספט הכללי מבחירת הגוונים של המנות ועד הטעמים וכמובן, אופן ההגשה.

איך האקלים והסביבה משפיעים על הצלחת?
האדם הוא תבנית נוף מולדתו והאוכל בהחלט יכול לשקף את הסביבה בה חוגגים. חשבו על מנות מיוחדת לחתונה בעלות תפריט עונתי שמצד אחד, יתחברו לתנאי מזג האוויר בטיימינג של החתונה כמו מתנות חמימות לאירוע חורפי דוגמת מרקים, תבשילים שבושלו באיטיות, מאפים מפנקים לעומת מנות קלילות ואווריריות לחתונה קיצית. כנ"ל בנוגע ללוקיישן הגיאוגרפי של האירוע – מנות ים תיכוניות, גליליות, כאלה שמתקשרות את המדבר או את הים, מנות המתכתבות עם הטבע או נחשבות לבשורה אורבנית מרעננת, תלוי בסביבה הסובבת את האולם לאירועים קטנים בתל אביב.

מאחורי הקלעים או התוצר הסופי בלבד?
החלטה קולינרית נוספת תלויה בסגנון המועדף – האם להגיש מנות מוכנות לאחר שתוכננו ובוצעו במטבח או לבשל את המנות בסוג של מטבח פתוח לנגד עיני הסועדים? היום יש גישה משולבת כאשר את חלק מהמנות רוקחים מול האורחים או לפחות לאפשר להם לבצע מעין מיקס אנד מאץ' מבחינת רטבים ומילויים למיניהם וחלק מהמנות מוגשות לאחר שהוכנו במטבח. 

פרזנטציה מרגשת

המראה של המנות צריך לעורר תיאבון ואפשר לקחת את האסתטיקה הגסטרונומית לאקסטרים עם מארזי גלידות ושוקולדים, מפלי שוקולד, מגדלים של פנקייקים, מאפים בצורות מפתיעות, פתרונות הגשה בלתי שגרתיים כמו על גבי אריחים, סלסלות פיקניק המחכות לאורחים עם מנות אישיות, בר של בייגלה תלויים ועוד. חשיבה על הפרטים, שילובים בין גוונים וחיבורים מעניינים על הצלחות של הסועד הם חלק חשוב בתכנון התפריט תוך זרימת האירוע ודגש כמובן עם גיוון והפתעות מזיקוק שמתלווה למנה ועד עוגיית מזל עם פתק שנכתב במיוחד על ידי הזוג המאושר לכל אחד מהאורחים כאות תודה.

הטיימינג לכל מנה

כדאי לתכנן מראש את הוצאת המנות תוך חשיבה על הפרטים הקטנים ביותר. למשל, מנות קבלת פנים, הסעודה עצמה בין אם היא במסגרת בופה או הגשה וכמובן הקינוחים וכן משקאות וגימיקים שונים לאורך מסיבת הריקודים והחתונה עצמה. אם מדובר במנות בהגשה, כדאי לתזמן את הוצאת המנות בחוכמה על מנת לאפשר לסועדים לאכול בנחת ואפשר כמובן להוציא כל מנה בדרך מפתיעה בין אם להכריז עליה, מוסיקה שמתחלפת לפתע ומשנה אווירה, אפקטים ומשחקים של תאורה לכל מנה וכדומה. 

בחרו את המנות הטרנדיות והיצירתיות שיש היום בחתונות יחד עם חשיבה על האורחים שמעדיפים מנות קלאסיות וכמובן העדפות מותאמות כמו אוכל טבעוני ומנות ללא גלוטן וכן מנות המותאמות לחיך של ילדים, כדי שכולם יהיו שמחים ושבעים. שיהיה במזל טוב!

מחפשים מקום קטן לחתונה? יש לנו מקום לחתונה קטנה בדיוק בשבילכם! אקוסטה, גינה קסומה לאירועים קטנים בתל אביב.

 

מאמרים נוספים
קייטרינג לאירועים קטנים
מהו קייטרינג?

קייטרינג או במונח ההגדרתי שלו "הסעדה", הנו תחום של אספקת מזון אל מקומות שונים אשר לרב אינם נמצאים בסביבתו של המטבח בו מוכן המזון, אשר

אירועי בוטיק
אירועים עד 200 איש בתל אביב

תל אביב היא ללא ספק המטרופולין המרכזי של ישראל בה הכל מתרחש. מלבד היותה של העיר פועלת 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, ההגעה אליה

נשמח לתכנן יחד את האירוע שלכם